Bio zsázsamag csíráztatáshoz

Turbózd fel a salátát, omlettet, müzlid, italaidat otthon nevelt, egészséges és friss csírákkal! A zsázsacsíra igazi szuperélelmiszer, ami tele van antioxidánsokkal, vitaminokkal, rostokkal, fehérjékkel – és otthon is könnyedén megtermelheted!

Bővebb leírás
Értékelés:
(4 vélemény)
Gyártó:
Készleten:
Elérhető, készleten van
Kívánságlista:

790 Ft

Elérhető, készleten van

Vásárlónk, aki már kipróbálta

30 napos pénzvisszafizetési
garancia
Szállítási idő:
1-7 nap Magyarországon
Ingyenes szállítás: 25.000 Ft
feletti rendelés esetén GLS-sel

A mag, és az ebből kifejlődő csíra a növény „esszenciája”, amiben megtalálható minden fontos tápanyag, amire a növénynek szüksége lesz az egészséges életkezdéshez. Ez a sok tápanyag pedig nem csak a növényeknek, de nekünk, embereknek is nagyon jót tesz. Erősíti az immunrendszert, jó hatással van az emésztőrendszerre, a szív- és érrendszerre, megszépíti a hajat, a körmöket. A hasznossága mellett szebbé, játékosabbá teszi az ételeket is. Ha gyermeked nem szeret zöldségeket enni, a csírákat könnyedén belekeverheted az ételébe, így biztosítva a szükséges vitaminokat és tápanyagokat.
A zsázsacsíra íze jellegzetes, kissé kesernyés.

Növényi csírákat a boltokban is kaphatsz, műanyag dobozban, de sokkal egészségesebb, környezetbarátabb és szórakoztatóbb, ha otthon neveled őket! Ehhez semmi extra nem kell, akár egy panellakásban is belevághatsz. Nagyon jó érzés azt figyelni, hogyan fejlődnek napról-napra a kis növénykéid, és még jobb érzés a saját magad által termelt csírákkal színesíteni ételeid!

A kicsírázott növényt pár nap után már szüretelheted is, és felhasználhatod salátákba, készíthetsz belőlük köretet, megszórhatod vele a sülteket, de akár ivólevekbe is keverheted. A felhasználási lehetőségei gyakorlatilag korlátlanok.

A Rédei bio zsázsamag egészséges, vegyszermentes, és kifejezetten csíráztatásra szánt alapanyag, 1-2 evőkanálnyi magból körülbelül egy tál csíra nevelkedik. Elég hozzá egy csíráztató edény, némi víz, meg egy kis odafigyelés az elején.

Fontos: a zsázsa csíráztatása eltér a többi csíranövény elkészítésétől!

  1. A zsázsa magja víz hatására kocsonyásodhat, aminek következtében viszont a csírázás folyamata megáll, ezért a zselés állapot elérését el kell kerülni.
  2. Ehhez keress egy egyenes aljú tálat, óvatosan nedvesítsd be, majd szórj bele annyi magot, amennyi egyenletesen, egy rétegben elfér a tálon.
  3. Az áztatást és öblögetést ebben az esetben kerüld el, használj szórófejes flakont, vagy a benedvesített kezed arra, hogy permetszerűen öntözd a magokat. Fontos, hogy a magok ne álljanak a vízben, épp csak lehelet vékonyan nedvesítsd meg!
  4. Naponta 2x permetezz vizet.
  5. A tálat tedd világos, de direkt napfénynek nem kitett helyre, ahol szobahőmérsékleten el tud párologni a felesleges nedvesség.
  6. 6-8 nap elteltével már a tálka alját is permetezheted vízzel, hogy a gyökerek is kapjanak nedvességet.

 

Ha csíráztató üvegedényben szeretnéd csíráztatni a zsázsamagokat, erre ügyelj:

  1. A magokból 1-1,5 evőkanálnyit tegyél az üvegbe.
  2. Csavard rá a tetejét és töltsd fel vízzel.
  3. Rázd fel, és a szűrőn keresztül öntsd le róla a vizet, majd ismételd ezt meg még 2 alkalommal.
  4. Az üveget tedd ferde állásba, hogy a felesleges víz távozni tudjon.
  5. Innentől ne öblögesd át a magokat a fenti módon, és ne is áztasd őket vízben, különben beindul a kocsonyásodás folyamata, aminek következtében leáll a csírázás.
  6. Kizárólag szórófejes flakon, vagy a benedvesített kezed segítségével permetezz a magokra naponta 2x vizet, lehelet vékonyan.
  7. Ügyelj rá, hogy a fedő szita részét ne tömítse el a zselészerű anyag. Ha mégis így alakulna, csavard le az edényről és mosd át alaposan, különben nem tudnak szellőzni a magok, illetve a felesleges nedvesség sem tud elpárologni.
  8. 4-6 nap múlva a kis magok elkezdenek csírázni. Minél hosszabban állnak, annál lágyabb lesz az ízük, innen már csak rajtad múlik, mikor szüretelsz!

 

Mikrozöldségeket is készíthetsz belőle 8-18 nap leforgása alatt:

  1. Fogj egy kb. 8 cm magas tálcát, és töltsd meg 3-5 cm vastag földréteggel.
  2. Egyenletesen szórd el rajta a magokat: egy 20 x 20 cm nagyságú felületre 1-2 evőkanállal.
  3. Óvatosan, permetszerűen öntözd meg, majd takard be max. 0,5 cm földréteggel.
  4. Tartsd a tálcát világos helyen, de direkt napsütés ne érje.
  5. Ha szükséges, a föld felületét permetszerűen nedvesítsd meg, kerülve a túlöntözést.
  6. Várd meg, míg megjelennek a csíranövények első igazi levelei, ekkor vágd le őket ollóval a föld felszínén, majd átöblítés után már fogyaszthatod is.

 

Mennyiség: 30 g
Származási hely: Magyarország
Csomagolása: újrahasznosítható papírzacskó

Tömeg 0.03 kg

Bio zsázsamag csíráztatáshoz termékről 4 értékelés

5,0 Értékelés
1-4 of 4 reviews
  1. még nem próbáltuk

    (0) (0)
  2. Szuper!

    (0) (0)
  3. Csíráztatáshoz és mikrozöld neveléshez egyaránt használom. Szinten minden mag egyszerre kicsírázik, alig van időbeli különbség.

    (0) (0)
  4. Tavaszváró ízekhez kiváló.

    (0) (0)
Értékelés hozzáadása
You must be logged in to post a review Log In

Gyakori kérdések és válaszok

Mikor kell fizetnem?Válasz megtekintése Bezár

Ha a bankkártyás fizetést választod, akkor már a rendelésed leadásakor kifizetheted, így a futártól csak átvenned kell a csomagod. Utánvétes fizetésre is van lehetőséged, ha ezt választod, akkor a rendelésed átvételekor kell fizetned a futárnak, vagy a csomagponton.

Mennyibe kerül a szállítás?Válasz megtekintése Bezár

25.000 Ft feletti, magyarországi rendelés esetén a szállítási díjat átvállaljuk, amennyiben a csomagod súlya nem haladja meg a 20 kg-ot és a GLS szállítást választod. Az egyes szállítási módok részletes leírását a szállítási információkat tartalmazó oldalon találod.

Mikor kapom meg a rendelésemet?Válasz megtekintése Bezár

A webshopból csak olyan terméket tudsz rendelni, ami raktáron van. Így a rendelésed leadása után 1-7 napon belül már nálad is lehet.