Fermentált gabonakorpa szerves anyagok komposztálásához.
Háztartási konyhai hulladék komposztálásához használható starter kultúra. Elsősorban a Bokashi Organko Essential konyhai komposztálóhoz ajánljuk.
Vízből és cukorból készült melasszal kevert gabonatöret, amelyhez mikroorganizmusokat adagoltak (tejsav-baktériumok, élesztők, fotoszintetizáló szervezetek és aktív enzimes gombák). Segítségével a Bokashi Organko Essential komposztáló edényben elhelyezett szerves hulladék fermentálódik, így hasznos anyaggá alakul, miközben elkerülhető, hogy az edényben gyűjtött hulladék rothadni kezdjen.
Lehetővé teszi a szerves hulladékok komposztálást levegőtől elzárt körülmények közt. A Bokashi starter a benne lévő jótékony hatású probiotikus mikroorganizmusokat inaktív formában tartalmazza, azok a hulladék nedvességtartalmával érintkezve aktiválódnak és kezdik el lebontani azokat.
A komposzt a növények számára az egyik, ha nem a legjobb anyag a tápanyagok utánpótlására, valamint talajjavításra, legyen szó a kertedről, vagy a virágládában élő növényeidről.
Bármilyen eredetű szerves hulladék anaerob komposztálására használható starter kultúraként, de elsősorban a Bokashi Organko Essential konyhai komposztálóhoz javasoljuk használatát.
Tárolása: szobahőmérsékleten.
Biogazdálkodásban is elfogadott készítmény.
Amit a Bokashi-ról tudni érdemes:
- biztonságos, egészségbarát készítmény;
- genetikailag módosított szervezetektől mentes;
- biológiai eljárással készül, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások betartásával;
- szaga: édes/savanyú;
- szemcsés állományú;
- színe: fakó barna színű;
- emberi fogyasztásra alkalmatlan!
Összetevők: szerves búzakorpa, víz, cukormelasz, mikroorganizmusok.
Kiszerelés: 1 kg
Származási hely: Szlovénia
Csomagolása: papír-műanyag zacskó, csak vegyes hulladékgyűjtőben gyűjthető.
Panel 8. emeletén kezdtünk el komposztálni, szuper a Bokashi, nincsenek kellemetlen szagok és teszi a dolgát.