A borsot szinte mindenki ismeri, aki pedig még nem ismeri, hamar megkedveli kellemesen aromás, csípős ízét. Amikor főzés közben úgy érzed, hogy “valami még hiányzik”, akkor adj hozzá az ételhez egy kis borsot és teljes lesz a kép. A bors ugyanis képes megteremteni az ízek harmóniáját, összekapcsolva azokat egy teljes egésszé.
Mihez használhatod?
Bármilyen sós ételhez. Nálunk az egyik alap jolly joker a só + bors + bazsalikom kombináció, ami bármihez kiváló, legyen az saláta, szósz, hal, omlett vagy húsételek.
De ha szereted a kulináris élményeket, akkor a reggeli kávédat is megbolondíthatod egy kis méz + kakaó + egy pici őrölt bors kombinációjával – érdemes előbb tejtermék nélkül kóstolni.
+1 Tipp: Ízletes vitaminbomba
Legalább 3-4 vagy több féle szezonális zöldséget felaprítunk, szórunk rá egy nagyon kevés sót, őrölt borsot és meglocsoljuk egy kevés – tényleg kevés! – hidegen sajtolt tökmagolajjal, majd jól összekeverjük. Télen gyökér- és gumós zöldségekkel, káposztafélékkel is kiváló (pl. répa, zeller, cékla, vöröskáposzta, lilahagyma). Mindezt magvakkal, vagy diófélékkel is felturbózhatjuk (pl. napraforgómag, dióbél).
Bármikor könnyen és gyorsan elkészíthető, 1-2 napig akár hűtőben is tárolható. Ehetsz hozzá zöldségkrémmel megkent zsömlét, főtt babot, tojást, halat, amit csak szeretnél. Kiváló reggeli ami tápanyagokban és vitaminokban gazdag, hogy energikusan induljon a nap.
Összetevők: feketebors*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék. Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖKO-01
Származás: Srí Lanka
Csomagolás: papír zacskó
Kiszerelés: 60 g
Allergén anyagot nem tartalmaz.
Értékelések
There are no reviews yet